sobota 1. prosince 2007

pěstování marihuany

SEMINKA
Semínka lze sehnat několika způsoby. Pokud nemáte známého, který pěstuje, budete si muset koupit g. Tam byste měli nějaké to semínko najít. Dalším, ovšem velmi nákladným, způsobem je objednávka přes internet. Jen orientačně si spočítáme cenu 10 semínek. Cena nejlevnějšího modelu, třeba shiva skunk, za 10 semínek je 25 eur, za převod peněz v bance zaplatíte cca 500 kč, pak ještě hradíte náklady za převod v bance v Holandsku a poštovné, cca dalších 200 kč. Sečteno a podtrženo celkem 1500 kč, ovšem za kvalitu.
KLICENI
Klíčení semínek lze považovat za jednu z nejdůležitějších součástí při pěstování. Celkem jednoduchá a účinná metoda je vložení semínek mezi čtyři až pět vlhkých (mokrých) papírových ubrousků. Tyto ubrousky se musí udržovat stále vlhké. Po dvou dnech vám začne ze semínka vylézat bílý klíček, pokud ne, něco není v pořádku. Necháme klíčení probíhat tak další dva až tři dny. Pak budeme klíček přesazovat do květináče. Ovšem klíčení je pro každé semínko individuální, může klíčit dříve nebo později, první lístečky se mohou objevit po 3 dnech nebo semínko vyklíčí i v málo vlhkém prostředí. Využijte svůj instinkt
PUDA
Výběr vhodné zeminy je důležitý hned z několika důvodů. První z nich je dostatek stopových prvků a nutričních látek. Dále vaše půda musí dobře odvádět vodu, kvůli plísním. A do třetice je zapotřebí minimalizovat výskyt škůdců v půdě. Z těchto podmínek je patrné, že půda vyhrabaná někde venku nebude asi vhodná. Dobrým řešením je zakoupení půdy v květinářství pro pokojové rostliny. Ph této půdy má být neutrální, možná mírně zásadité, protože hnojením se mění ph.
SAZENI
Obecně platí, že čím méně přesazujeme tím lépe. Rostlina si musí vždy zvyknout na nové prostředí. Výborným řešením je zakoupení rašelinových květináčků, do kterých zasadíme klíčky. Tyto květináče se po přesazení rozpustí a vyživý tím kytku, zároveň umožnují prorůstat kořenům. Kupujte pouze ty, které mají ve dně několik děr na odtok vody. Tyto květináče lze zakoupit pohodlně v Obi, Baumaxu apod. Cena se pohybuje kolem 3 kč za kus.
SVETLO
Ohledně svícení se nabízí několik možností čím a jak efektivně svítit. Rozhodně nedoporučuji klasické žárovky, neboť jejich výkon je nedostačující. Navíc velká část energie je vyzářena v podobě tepla. Z doslechu si hodně lidí chválí halogenové lampy. Ty se pouzívají třeba na osvětlování při stavbách apod. Jejich výkon se pohybuje od 150W do 1kW, přičemž je zde opět část energie přeměněna na teplo. Toto teplo je ovšem žádoucí, protože rostlinkám se v chladném klimatu nevede dobře. Dalším druhem osvětlení jsou zářivky. U těch je největší výhodou, že přemění téměř všechnu energii na světlo. A toho potřebují rostlinky opravdu hodně. Navíc sem nedávno viděl speciální zářivku pro osvětlování kytek s vyrovnaným barevným spektrem. S takovou výbavou vám kytka vyroste až do výšky 100 - 120 cm. Ovšem k pořízení takového osvětlení je zapotřebí hodně finančních prostředků, a to nejen k pořizovací ceně, ale také vám určitě rapidně stoupne účet za elektřinu. Je zapotřebí zvážit kolik jste ochotni investovat a zda nebudete rostlinku šidit, protože to se do udoucna nevyplácí.
TEPLOTA
Ideální teplotu je těžké určit, proto se řiďte pravidlem ve dne teplo v noci chladno. Jen tak orientačně by takové teploty mohly být: ve dne 22-30, v noci 10-15
vLHKOST
Vlhkost je důležitý parametr pro pěstování a nelze jej snadno ovlivnit. Pokud pěstujete ve vlhkém prostředí, vaše roslinka má rozsáhlé listoví s velkými listy. Pokud jsou lístečky spíše úzké a jakoby smotané, je vaše klima suché. Je zapotřebí najít kompromis.
VETRANI
Větráním lze do jisté míry ovlivnit vlhkost, ale pro roslinky je důlezité i v něčem jiném. Potřebují totiž přísun CO2, který pak zužitkují při fotosyntéze. Dále pak pomáhá při čištění pórů v listech, které se ucpávají odpadními látkami. V tomto případě vám postačí chvilku otevřené okno či větrák
ZALEVANI
K zalévání kytek vám bohatě postačí voda z kohoutku, jen ji nechte den odstát, aby z ní vyprchal chlór. Mějte také na paměti, že i zalévání vám postupně může měnit ph půdy, a tak je zapotřebí dávat pozor na ostatní činnosti s půdou související.
HNOJENI
Otázka hnojení vás začne zajímat až po 4 týdnech od zasazení, protože koupená půda má pro toto období dostatek živin. Při hnojení jsou důležité tyto složky a v tomto poměru: dusík:fosfor:draslík 23:19:17. Důležité také u hnojiva je, aby neměnilo ph půdy! Hnojit začnete s vysoce ředěným roztokem, aby si kytka zvykla na postupně zvyšující dávky. Pokud se chystáte sklízet, týden předem nehnojte.
ZASTIPOVANI
V první řadě je nutné si uvědomit, že není vždy nutné. Pokud vám rostlinka krásně roste do výšky i do šířky, tak se raději vyhněte experimentům nebo naděláte více škody než užitku. Zaštipování je potřeba tehdy, když rostlinka roste do výšky na úkor šířky. V takové případě stačí odříznout vrchol, kde se stýkají větve ( těsně nad tímto bodem). Z tohoto bodu vám pak vyrazí další dva proudy rostlinky. Více připravujeme v klonování.
KVETENI
Po celou dobu růstu vaší kytky je režim následovný: 18 hodin má den a 6 hodin noc. Pokud chcete kytku nechat vykvést, musíte změnit její režim na následující: 12 hodin den, 12 hodin noc. Při kvetení je důležité, že rozpoznáte pohlaví rostlinky. Ve vašem zájmu je výskyt samice, která má vyšší obsah thc.

Žádné komentáře: